Bemutatkozás   Elérhetőség   Aktualitások   Rendezvények   Területi szervezetek   Közlemények
Hírek - aktualitások
Közlemény - a MJE 2018. március 28-án megtartotta éves rendes küldöttgyűlését
A Magyar Jogász Egylet 2018. március 28-án megtartotta éves rendes Küldöttgyűlését a Budapesti Ügyvédi Kamara dísztermében.

Közlemény 

A Magyar Jogász Egylet 2018. március 28-án megtartotta éves rendes Küldöttgyűlését a Budapesti Ügyvédi Kamara dísztermében.

A Küldöttgyűlés az előre meghatározott napirend és a küldötteknek előzetesen kiküldött írásbeli anyagok alapján, a Felügyelőbizottság az elnökségi előterjesztéseket támogató véleményének figyelembevételével egyhangú szavazással elfogadta az alábbi előterjesztéseket.

  1. Beszámoló az MJE 2017. évi szakmai tevékenységéről.
  2. Beszámoló az MJE 2017. évi költségvetésének teljesítéséről.
  3. Előterjesztés a 2017-ben elért 7.1 milliós eredmény felosztásáról. (A 20 területi szervezet egyenként 300.000 Ft-ot kap, 1.1 millió forint a tartalékalapba kerül.)
  4. Előterjesztés az MJE 2018. évi szakmai programtervezetéről Előterjesztés az MJE 2018. évi költségvetésének tervezetéről 
  5. Javaslat az Alapszabály három esetben való módosításáról.
  6. Előterjesztés az Elnökség által elfogadott Választási szabályzat jóváhagyásáról. (A II/2. pont kivételével.).
  7. Javaslat a Titkárság által a következő ciklusra nézve megállapított küldöttlétszám területi szervezetek közötti elosztásáról. 

Az Alapszabály-módosítás tervezete 1. pontjának tárgyalásáról a fővárosi küldöttek kivonultak a teremből és így határozatképtelenné vált a Küldöttgyűlés. Erre tekintettel az Alapszabály-módosítás tervezet 1. pontját a Küldöttgyűlés nem tudta elfogadni háromnegyedes szótöbbséggel, és ezzel összefüggésben a Választási Szabályzat azon pontját sem, amely a területi szervezetek küldöttlétszámát 20 főben maximálta volna. Az Alapszabály-módosítás tervezete 1. pontjának elmaradása azonban egyelőre gyakorlatilag nem bír jelentőséggel, mert a 2018. április 1.– október 1. között megválasztandó küldöttek létszáma egy területi szervezetnél sem éri el a 20 főt.

A Küldöttgyűlésen kiosztották az MJE legmagasabb kitüntetését, a Szalay László emlékérmet, amelyet 2018-ban Bartal Géza, az MJE alelnöke, Havasi Dezső, az MJE Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének alelnöke, Lajtár István, az MJE alelnöke és  Szabó Ernő Csaba, az MJE Zala Megyei Szervezetének titkára kapott.

MJE Titkársága 

További hírek
Tájékoztató - küldöttarányok megállapításáról
Pályázati felhívás - pályakezdő fiatal jogászok számára
Megyei Jogászbál
Közös jogász színjátszás a Tatai Patara középkori rendezvényen
Zala Megyei Deák Ferenc Jogásznap
Tavaszi Jogásznap
Tájékoztató a Magyar Jogász Egylet 2016. évi szakmai pályázatának díjazottjairól
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - jogi egyetemi végzettséggel rendelkező pályakezdő jogászok részére
Elindult a MJE Pest Megyei Szervezetének Facebook oldala!!!
MJE Csongrád Megyei Szervezet elérhetőségeinek változása
Név:
Email cím: